micro influencer marketing
Influencer marketing

Micro Influencer marketing – Népszerüsítsd márkád sikeresen

Nézzük meg, hogyan éri meg neked a Micro Influencer marketing! Az internetes médiafogyasztók százait nyerik meg nap mint nap Influencerek, így nem csoda, hogy a legnagyobb cégek is használják a stratégiájukban az influencer marketinget. Influencerekkel dolgozni nagyon is hatékony. A probléma ‘csupán’ az, hogy a legnagyobb Influencerek szponzorált posztjai, gyakran többszázezer forintjába kerül a márkáknak.

Ezt nem mindenki engedheti meg magának. Jó hír, hogy még mindig számíthatsz a micro influencerekre. Ők azok a mindennapi fogyasztók, akik jelentős (2-15 ezer fős) követői bázissal rendelkeznek közösségi oldalaikon. Gyakorta jobb elköteledődést érnek el, az organikuabb követői bázisuk miatt. A legjobb: a micro Influencerek jellemzően sokkal kisebb árakkal dolgoznak, mint nagyobb befolyással rendelkező társaik.

Ugyanakkor fontos, hogy az alacsony ár mellett tervezned kell azzal is, hogy limitáltabb az elérés (reach), amit generálni tudnak. Vedd számításba, hogy a közönség, akiket elérhetsz rajtuk keresztül, valóban érdeklődhet-e a márkád iránt. A kampányodat úgy kell végrehajtanod, hogy az említett közönség emlékezzen a márkádra, és vásároljon is tőled. Íme 3 tipp, ami segíthet ebben:

1. Csinálj követőidből micro Influencert!

Számodra a legjobb micro influencer típus, amelyik már most is a márkád rajongójának mondható. Ők olyan visszatérő vásárlóid, akik néhányezer követővel rendelkeznek. Amikor a termékedet, vagy szolgáltatásodat promótálják, sokkal hitelesebbek tudnak lenni, hiszen a követőik pontosan tudják, hogy az Influencer régóta szimpatizál a márkáddal. Ez azért is előnyös számodra, mert kis erőfeszítés is elég, hogy márkád arcává, támogatójává változtathasd Őket.

Micro Influencerek esetén ingyenes termék felajánlásával is meggyőzheted Őket, hogy népszerüsítsék márkád. Kis befolyással rendelkező követőiddel dolgozni különösen előnyös, hiszen ők olyanok, mint a mindennapi vásárlóid. Posztjaik olyan szemszögből, és úgy mutatják be márkádat, ahogy a vásárlóid is szeretnék látni, ezzel növelve a kampány hatékonyságát.

Jóllehet, hogy még nem tolonganak márkád kedvelői a blogger-programodról érdeklődve, azonban Te könnyen megtalálhatod kik beszélnek a márkádról a Social Mention használatával. Emellett ne feledd, hogy figyelheted hashtag-jeidet is.

2. Sztorizzon a micro Influencer

Ha micro Influencereken keresztül szeretnél promózni, akkor egy egyszerű kép, termékelhelyezéssel nem igazán fog beválni. Ennél több kell, ha azt szeretnéd, hogy az emberek élvezzék a posztot, megjegyezzék a terméked, és elkezdjék jobban megismerni a márkád. Olyan tartalomra lesz szükséged, ami megszólítja a célközönséged, – az Influencernek egy történetbe kell csomagolnia a márkád, a terméked.

Mikor a micro Influencer prómótálja a márkád, kérd meg, hogy meséljen el egy egyedi történetet a saját hangján. Megoszthatja őszinte tapasztalatait a termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatban, vagy elmesélhet egy történetet, milyen problémájára nyújt megoldást a márkád. A cél az, hogy hihető történetet mondjon el, amivel a célközönség azonosulni tud, és a figyelmük a márkád felé irányuljon.

3. Futtass folyamatos kampányt!

Egy egyfeladatos kampány elég lehet, hogy egy termékbevezetést promózz, vagy vevőket irányíts az oldaladra. Azonban ha márkaismertség növelése a cél, akkor hosszútávú közös munkát tervezz a micro Influencerekkel! Fontos, hiszen egy folyamatosan futó kampány biztosítani tudja, hogy a célközönség a lehető legtöbb tartalmat fogyassza a márkáddal kapcsolatban.

Amikor a közönség rendszeresen hall márkádról, a név megragad a fejükben. Készíts olyan hosszútávú marketing tervet, amelyben a micro influencerek fontos szerepet játszanak. Köss velük néhány hónapra szóló megállapodást, amit bármikor megújíthattok, ha hatékonynak bizonyul a közös munka.

Konklúzió

A fentiek jó iránymutatást adnak, hogyan tudsz sikeresen együttműködni micro Influencerekkel. Ahogy látod, rengeteg előnye van annak, ha hosszútávú megállapodást kötsz kisebb, de organikusabb követői bázissal rendelkező véleményvezérekkel, akik relevánsak a márkáddal. Amikor promótálni kezdik a márkád, fontos, hogy lehetőségük legyen egyedi hangjuk történetet mesélni termékeidről, melyel a célközönség könnyen tud azonosulni. Ne feledd, hogy ebben az esetben is fel kell tüntetni, ha szponzorált a tartalom.

(forrás: Forbes.com)

Neked milyen tapasztalataid vannak micro influencer marketing témában? Mi volt a legmeglepőbb eredménye a kampánynak? Írd meg kommentben!

Hozzászólások