instagram marketing esettanulmány
Influencer marketing

Instagram marketing esettanulmány – A Google stratégiája

Nézzük meg, a világ egyik leghatalmasabb vállalkozása, hogyan építette bele a stratégiájába az Influencer, és Instagram marketing eszközeit! 1998-as alapítása óta, a Google a világ egyik legtöbbet érő, és legbefolyásosabb cégévé nőtte ki magát. 2016-ban a világ leglátogatottabb multi-platformja címet is elnyerte, 89.4 milliárd dolláros bevétele után. Ugyan az eredeti szolgáltatása az online keresésekhez fűződik, azóta ez kiterjedt a videókra, elektronikai eszközökre, és rengeteg más, tech-orientált vállalkozásra.

Októberben, a Google két új terméket dobott piacra: egy hang-vezérelt okos-otthon eszközt, a Google Home Mini-t, és az okostelefonjuk második verzióját, a Pixel-t. A alábbi esettanulmányban azt vizsgáljuk, hogyan népszerűsítette termékeit Instagram Influencer-ekkel a digitális óriás.

Google Home Mini Instagram Marketing stratégia

Cél:

A Google Home mini eszköz promóciója a 2000-es években születetteknek 2017 ósz folyamán

Megközelítés:

  • A Google együttműködést kötött 17 Instagram Influencer-el, szinte mindegyikőjük 2000-es születésű. Közülük 11 micro influencer kevesebb mint 100.000 követővel. (US adat, itthon 10-20e követő alatt értsd)
  • Az Influencerek összesen 17 szponzorált tartalmat készítettek, melyben a Google eszközét hirdették.
  • A posztokban betagelték a hivatalos @google, vagy @madebygoogle Instagram fiókokat. Néhányuk kivételével mindenki használta a #googlehome hashtag-et is.

Főbb Influencerek:

  1. Teala Dunn – 2.4M követő
  2. Tony Romo – 657e követő
  3. Taylor Kinney – 606e követő
  4. Chloe Van Patten – 23e követő

Példák:

Google statégia Instagram

Az NFL kommentátor, visszavonult profi játékos, Tony Romo gyakran használja Instagram profilját, hogy humoros, könnyed családi pillanatokat osszon meg. Romo posztja egyszerre mutatta vidám stílusát, és irányította követőit egy Youtube videóra, amelyben szerepel.

A poszt leírásában Romo a “Link in bio” felszólítást (CTA) használta, hogy arra buzdítsa követőit, nézzék meg a vicces és informatív videóját a Google Home Mini-vel kapcsolatban. Ezidáig több mint 69.000 kedvelést, és 784 hozzászólást ért el a poszt, 21,2%-os elköteleződés mellett.

Instagram marketing stratégia

Chloe Van Patten, a fitnesz és lifestyle micro influencer, egy sokkal lényegre törőbb megközelítést választott arra, hogy a Google eszközét népszerűsítse. Miközben videó helyett fényképet használt, és ezen jelenítette meg a Home Mini-t, a leírásban utalt annak asszisztensi funkciójára is. Van Patten több mint 600 kedvelést, és 40 kommentet ért el posztjával, 5.5% elköteleződéssel.

Eredmények:

Máig a Google Home Mini Instagram marketing Kampánya több mint 175.000 kedvelést, 2.200 hozzászólást generált.

Google Pixel 2 marketing stratégiája, Influencerekkel

Cél:

A Pixel 2 és Pixel 2 XL rajtjának promóciója 2017 őszén.

Megközelítés:

  • A Google 51 Influencer segítségét kérte, melyből 35 micro influencer.
  • Az Influencerek összesen 61 szponzorált tartalmat készítettek, melyben a telefon ‘Google Assistant’ funkcióját, és a fényképezési képességeit emelték ki.
  • Az Influencerek az alábbi tag-ekkel hivatkoztak a Google-ra: @madebygoogle, #teampixel.

Főbb Influencerek:

Példák:

szponzorált instagram poszt

Az Instagrammer és fotós Justin Main rendszerint feltűnő, és szürreális képeket tölt fel profiljára. Ebben a szponzorált posztjában egy káprázatos városkép látszik a háttérben, miközben kezében a Pixel 2 telefon látható.

Main az alábbiakat írta a kép leírásába: “OK, Google, play my highway playlist!” ezzel is kiemelve a telefon hang-vezérelt funkcióit. A poszt eddig több mint 13.000 kedvelést, és 335 hozzászólást generált, valamint kiemelkedő, 28.5%-os elköteleződést produkált.

instagram influencer

Az orosz-svájci származású modell, színés, és vállalkozó, Xenia Tchoumi, az egyik legnépszerűbb trendteremtője a divat kategóriának Instagram-on. Tchoumi el is látogatott a Pixel 2 indulása köré szervezett rendezvényre, ezzel tovább növelve a hitelességét, elkötelezettségét a presztízs értékű márka iránt. Az így elkészült posztja több mint 27.000 kedvelést, és 267 hozzászólást generált, míg az elköteleződés 4.3%-on alakult.

Eredmények:

A Google Pixel 2 instagram marketing kampánya eddig így áll: 348.000 kedvelés, 3.900 hozzászólás, átlagos elköteleződés 7.8%.

(Pro Tipp: Olvasd el ingyenes 10 lépésből álló útmutatónkat, ha biztosan sikeres Influencer kampányt szeretnél!)

Konklúzió

Vonj be egyszerre több Influencert! Ne csak a nagyobb Véleményvezérekre gondolj, dolgozz micro influencer-ekkel is! Engedd, hogy az Influencerek saját hangjukon, saját stílusukkal mutassák meg a márkád! Fókuszálj a terméked kiemelkedő előnyeire, és törekedj arra, hogy ezeket hangsúlyozzák a Véleményvezérek!

 

Hozzászólások