Influencer marketing magyarul
Influencer marketing

Influencer marketing magyarul

Influencer marketing magyarul? Nem, semmi köze az influenzához! Talán csak akkor, ha vírusként szeretnéd terjeszteni termékedet, szolgáltatásodat. Az alábbiakban megismerheted az online marketing feltörekvő, és cseppet sem elhanyagolható eszközét.

 

Az influencer marketing magyarul véleményvezér-, vagy befolyásoló marketing.

 

De először is, mi az Influencer jelentése?

Az Influencerek olyan emberek, akik véleményükkel, viselkedésükkel hatással vannak embertársaikra. Ilyenek lehetnek a celebek, sztárok, bloggerek, vloggerek. és a különböző közösségi hálók hírességei, személyiségei. Közös tulajdonságuk, hogy saját látásmódjukkal, egyedi hangjukkal tömegek véleményét, gondolkodásmódját tudják alakítani. Közvetlenül a rajongótáborukhoz szólnak, akik rendkívül befogadóak az Influencer véleményére. Esetleg Te is követsz néhány Influencert? Vettél már meg valamit úgy, hogy tudtad, kedvenc Véleményvezéred is azt a márkát használja? Ha igen, akkor gratulálunk! Lényegében tudod is már, miről szól a cikkünk!

Influencer Marketing a gyakorlatban

Az Influencer Marketing lehetőséget ad a Márkák számára, hogy termékeik és szolgáltatásaik hírét eljuttathassák a célcsoportjukhoz. Marketing szempontból változatos lehet a felület, azonban jellemzően a kommunikáció online térben történik (Instagram, Facebook, YouTube, Snapchat, Twitter, hírportálok, blogok, stb.). Itt írunk részletesen arról, hogyan éri meg Neked az Influencer Marketing.

 Lássunk egy rövid példát!

 – “Réka a Szép Csokrok vállalkozás alapítója. Cége különleges alkalmakra szánt virágcsokrokat, virágdobozokat készít. Szeretne növekedni, és ismertebbé tenni a márkáját. Elhatározza, hogy olyan Bloggerekkel veszi fel a kapcsolatot, akiknek olvasótábora esküvő témában szeret olvasni. Talál 5 Bloggert, akiknek nagyon tetszenek Réka virágcsokrai, és szívesen formálnak véleményt a szolgáltatásról. Megegyeznek, hogy Réka készséggel támogatja a Bloggert bizonyos időközönként egyedi virágcsokrokkal, ami remek dekoráció lehet a bloghoz készülő képeknél, cserébe a képek alatt hivatkoznak a Szép Csokrok márkára.” – 

A blog képei annyira sikeresek lettek, hogy az olvasótábor kommentjei között visszatérő kérdések érkeznek a csokrokat illetően, sőt, mások is megírják jó tapasztalataikat Réka márkájával kapcsolatban. Réka így elért célközönségéhez, és kölcsönösen jó kapcsolatot épített ki a Bloggerekkel.

Fontos felismerni tehát, hogy mennyivel könnyebb ilyen módon megszólítani és aktiválni a célközönségedet. A jó Influencer marketing alapja tehát a kölcsönösen kifizetődő hosszútávú együttműködés, és a célközönséggel való folyamatos kapcsolattartás, kapcsolatépítés.

Milyen témák érdeklik a Te célközönséged? Kik a meghatározó Véleményvezérei a témának? Próbáltad már az Influencer Marketinget? Írd meg kommentben!

Hozzászólások

One Reply to “Influencer marketing magyarul”

Comments are closed.